Fatime Llugiqi - Ademi(Drita Bregu)

16/02/1951 Kosove
 
Kam mbaruar shkollen e larte pedagogjike grupi i artit dramatik viti 1971/72 klasa e profesor.Bekim Fehmiu dhe Faruk Begolli.
E punesuar ne Teatrin Kombetar qe nga viti 1973 dhe jam ende prezente .
 
Shfaqjet :
 
Brazdat e palevruara-ne regji te Muharrem Qenes
Te ngujuarit-
Ora-regjia BesIm Sahatqiu
Miza ne vesh-Atdhe GashI
Kvej Llan
Gjenerali i ushtrise se vdekur-Pirro Mani
Njeriu i mire nga Secuana
Revizori-Besim Sahatqiu
Makbethi-Zhorzh PaRO
Mosha e Bardhe-Atdhe Gashi
Vajza pa paje
Nje nuse per stasin-Abdurrahman Shala
Varka e Noes
FILOKTETI
Klauni
Beselam pse me flijojne
Prefkti i Tiranes-Dhimiter Pecani
Ana Karenina
Shoku niqifor
Trungu Ilir-Agim Sopi
Hamleti
SamSoni-Agim Sopi
Orkidea-Muharrem QenA
Emira-Ismajl Ymeri
Lkeni i HasIt-Muharrem Qena
Dema dhe Toeradoret-Asllan Hasaj
Xhaxha Vanja-Agim Selimi
Milioneret e Napoleonit
Garderobisti-Selami Taraku
Martesa-Atdhe Gashi
Trendafili tatuazh-Florent Mehmeti
Mendohu Gjakomino-Esat Brajshori
Llampa e Aladinit-Melihate Qena
Pelikani-Fatmir Hyseni
Liria po vjen -Agim Selimi
Hana prej letre-Fadil Hysaj
Mashtruesit-
 
Filmat dhe TV serialet:

 
Endrra E skercos-Muharrem Qenes
Era dhe LisI-Besim Sahatqiu
Migjeni-Imajl Imeri
Krisma ne ajer
Jeta e nje toke
Kukumi-Isa Qosja
Kufomat-Luan Kryeziu
Hikmetja-Sunaj Raqa
Kur shpirti ndrron jete
Te pulat tona-Sunaj Raqa
Kosova gjaku jone-Sunaj Raqa
Zemer e vetmuar
Etjet e Kosoves
Kafeneja jone
Ama doren
Brenda drejtesise
E kuqja
Plumbi i Fundit
12/44
Pritja