Besart Sllamniku(Bedri Shala)

Besart Sllamniku u lind më 25.05.1984 në Prishtinë. Shkollën fillore “Gjergj Fishta” në Prishtinë, Gjimnazin “Sami Frashëri” në Prishtinë, dhe në Universistetin e Prishtinës, Fakulteti i Arteve - Dega Aktrim diplomoi në vitin 2006 në klasën e Profesor Faruk Begollit dhe Armond Morinës.
Jeton dhe vepron ne Prishtinë.

 

 

ROLET NË TEATËR


MAGJISTARI NGA OZI


Teatri: Kombëtar
Roli: Ushtari I shtrigës
Regjia: Florent Mehmeti

SEKRETET E DASHIRISË

Teatri: ODA
Roli: Emigrant kosovar në Gjermani dhe zyrtar amerikan.
Regjia: Faruk Begolli, Armond Morina, Astrit Kabashi


OTHELLO

Teatri: Kombëtar
Roli: Othello
Regjia: Kushtrim Koliqi

PËR KOHË TË VJETRA

Teatri: Kombëtar
Roli: Mysafiri
Regjia: Kushtrim Koliqi

PROFESOR JAM TALENT SE JO MAHI 7

Teatri: Dodona
Roli: Mastur Bimi – pacient mental
Regjia: Faruk Begolli, Naser Rafuna 

ËNDRRA E NJË NATE VERE

Teatri: ODA
Roli: Tezeu Duka i Athinës
Regjia: Agon Miftari

BURRAT E DËSHPËRUAR

Teatri: Dodona
Roli: Alberto Verani
Regjia: Elmaze Nura

HANIBALI I NËNTOKËS

Teatri: Kombëtar – Gjakovë
Roli: Hanibal Klaud Tiberius
Regjia: Kushtrim Koliqi

HOTELLO

Teatri: Dodona
Roli: Sigfried
Regjia: Birol Urcan

STJUARDESAT

Teatri: Dodona
Roli: Rober
Regjia: Armond Morina

MË AFËR


Teatri: Kombëtar
Roli: Dan
Regjia: Kushtrim Koliqi

FILAMT E SHKURTËR ARTISTIK


FTESA

Vendi: Prishtinë – Kosovë
Roli: Albert
Skenari: Faton Hasimja
Regjia: Faton Hasimja

YLBERI

Vendi: Prishtinë – Kosovë
Roli: Bardhi
Skenari: Valjet Rexhepi
Regjia: Valjet Rexhepi

IF YOU THINK SO

Vendi: Prishtinë – Kosovë
Roli: Besniku, berber
Skenari: Birol Urcan
Regjia: Birol Urcan

LARA

Vendi: Besi – Prishtinë Kosovë
Roli: Arben, përkthyes
Skenari: Birol Urcan
Regjia: Birol Urcan

KOHA

Vendi: Novobërda -  Kosovë
Roli: Berat 
Skenari: Birol Urcan
Regjia: Birol Urcan

FILMAT E GJATË ARTISTIK


KAM PAS NJË EMËR MË TË MIRË POR E KAM HARUAR

Vendi: Prishtinë – Kosovë
Roli: Beni – Student
Skenari: Arben Kastrati
Regjia: Arben Kastrati

KOSOVA

Vendi: Prishtinë – Kosovë
Roli: Kastrioti
Skenari: Sunaj Raca
Regjia: Sunaj Raca

SERIALET VENDORE


KAFENEJA JONË

Vendi: Prishtinë
TV: RTK
Roli: Kastriot
Skenari: Astrit Kabashi
Regjia: Ilir Bokshi

BRENDA DREJTËSISË

Vendi: Prishtinë
TV: RTK
Roli: Bedri Shale
Regjia: Ilir Bokshi

E-mail:
besart.sll@gmail.com