Armend Baloku(Simon Kelmendi)

Armend Baloku u lind me 03 tetor 1983 në Pejë.

Edukimi:                    
Fakulteti i Arteve, Dega e Arteve Dramatike, Drejtimi i Aktrimit (2002-2005)             
Klasa e Prof. Luan Jaha.
                             
Fakulteti i Arteve,Dega e Arteve Dramatike,Drejtimi i AktrimitMaster (2009-aktualisht) klasa e prof.Enver Petrovci

Trajnime:
Trajnime të ndryshme mbi teatrin dhe filmin
Workshop-e të ndryshme mbi teatrin dhe filmin


Angazhimet:

I angazhuar në profesion që nga viti (2002-     )  dhe ka luajtur në këto teatro

 • Në teatrin “Oda” Prishtinë
 • Në “Teatrin Kombëtar” Prishtinë
 • Në teatrin “Dodona” Prishtinë
 • Në “Teatri Kombëtar”  Gjilan
 • Në teatrin “Adriana Abdullahu” në Ferizaj
 • Në “Teatrin e Qytetit” Prizren
 • Në “Teatrin Kombëtar” Gjakovë
 • Në “Teatrin Kombëtar” Sarajevë
 • Në “Shtëpinë e Kulturës” Tuz
 • Ne Lugine te Presheves


                 

Rolet:
             
Kam luajtur në këto shfaqje teatrale dhe projekte filmike

 • “Mbreti Lir”  Fadil Hysaj (Teatër)
 • “Kam pasur një titull tjetër por e kam harruar” Arben Kastrati (Film i metrazhit të gjatë)
 • “Psikodrama” Kastriot Saqipi (Teatër)
 • “Rebeli” TV Dukagjini (Film i metrazhit të shkurtër)
 • “Art” Saranda Elshani  (Teatër)
 • “Armët në Duar” Blerta Basholli (Film i metrazhit të shkurtër)
 • “Burrat e Dëshpëruar”  Elmaze Nura (Teatër) shfaqja më e shikuar në dy vitet e fundit
 • “Rikardi III” Ekrem Sopi (Teatër)
 • “Shëtitja” Denis Berisha    (Film i metrazhit të shkurtër)
 • “Dhoma 13” Erson Zymberi (Teatër)
 • “Dora” Grupi (Teatër)
 • “Vetëm Mish” Tomor Misini (Teatër)
 • Si dhe në shumë filma dhe shfaqje të ndryshme të studentëve të regjisë së filmit dhe teatrit.  Rreth 30 sosh
 • “Stjuardesat” Armond Morina (Teatër)
 • I angazhuar në përgatitjen e një shfaqjeje me regjisorin prof.Bekim Lumi.
 • Seriali “Brenda Drejtesise
 • Seriali  “Kafeneja Jone” etjPërvojë tjera:

 • Zëdhënës i LDD-së që nga 27 marsi 2007 deri me 15 qershor 2010.