Egzona Ademi()

02.10.1985 Prishtine
 
Kam mbaruar akademine e arteve dega e aktrimit ne klasen e profesor Luan Dakes viti Qershor 2007
Vijoj studimet per master ne degen e aktrimit ne klasen e profesor Enver Petrovci

Shfaqjet

 
Mbreti Lir - ne regji te Fadil Hysajt -Roli: Kordelja/Teatri Kombetar
Shtepia e Berbarda Albes- ne regji te Bekim Lumit-Roli: Ameli/Teatri Kombetar
Anti Dogma-ne regji te Jeton Budimes Roli:motra e vogel/Teatri Kombetar
ShkelqesI-ne regji te Enton Kaces/Teatri Kombetar
Norway Today ne regji te Zana Hoxha Krasniqit Roli:Julia/Teatri Kombetar
Othello-ne regji te Birol Urcan - Roli:Anita/Teatri Dodona
Kuzhina e Viktimave ne regji te Zana Hoxha KrasniqI -Roli:Fatmirja/Teatri Dodona
Endrra e nje nate vere -ne regji te Agon Myftarit-Roli:Titania/teatri ODA
Makbethi-regji te Valmira Barutit-Roli:Lady Makbeth/teatri ODA
Togeri nga inishmori-ne regji te Ilir Bokshit-Roli:Meirid-Teatri i Prizerenit ne Festivalin e Dibres dhe Ferizajit mora shperblimin per aktoren me te mire .
Sex,rrena dhe pata te egra- ne regji te Erson Zymberit -roli:Jane/Teatri i Gjilanit
Koloneli Zog ne regji te Ekrem Sopot-Roli:Pepa/Teatri i GJilanit
 
Performanca:
 
Identicult ne regji te Zana Hoxha Krasniqi
Lojrat e Rrezikshme ne regji te Zana Hoxha Krasniqi
Klasa 12/1 ne regji te Zana Hoxha Krasniqi
Fol Hapur ne regji te Zana Hoxha Krasniqi
Kultis ne regji te Zana Hoxha Krasniqi
 
 
Projekte filmike /TV
 
Windows XP-Ujkan Hysaj
Kulshedra-Ismet Sijarina
Ama Doren-Ismet Sijarina
Darka-Blerta Zeqiri
In memoriam-Ilirjan Himaj
Une jam ky-Eros Bardhi
Tre gjermanet e trashe
Brenda Drejtesise