Kumrije Hoxha(Arlinda Fazliu)

E lindur ne vitin 1953 ne Prishtine ku kreu edhe shkollen e Nalte Pedagogjike – Grupi i Drames te prof.Faruk Begolli (1971-1973). Pastaj vazhdoi ne Shkollen e Mesme te Baletit ne Shkup (1968-1971). Punon ne teatrin Kombetar te Kosoves.

Eksperianca si aktore

1973   -    e deri me tani

Teatri Kombetar- Prishtine- Aktore

ROLET NE TEATER:

Vajza (Të ngujuarit) , Shoqja (Revizori), Kameriere (Ora), Maria (Me sytë e Kllaunit), Përcjellësja (Kvej Lani), Nusja (Golgota), Buba (Hotel kashta), Zonjë (Shvejk), Leonora (Tango), E reja (Një nuse per Stalin) , Zonjë (Ana Karenina), Arsindija (Mizantropi )1981, Vasha (Trungu Ilir), Zana (Magjistarja), Actore e II (Hamleti), Muzikanti (Tartufi) , Vajza (Dhëndri nga Parisi), Le Nuca (Fundi i botës), Doli (Ah, Xho) - Beckett, Buçja (Orkideja), Lolita (Martesa), E Shoqja e Sokolit (Shpend Sokoli i Sokol Shpendit), Oria (Venedikasja), Mexh (Garderobisti), Mendohu Xhakomino, Vini (Trenat) 2001, Ema Historia e atyre që s’janë, Dema dhe Toreadorë, Shërbëtorja (Gjenerali i Ushtrisë së vdekur), Fillokteti, Marathonomaku i madh, Fjala prej gurit, Lulja dhe zjarri, Zonja (Prefekti), Shtetrrethimi, Meri (Dan Shejtani), Dasma e pergjakur, Gruaja  (Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit ), Mejxh (Garderobisti) 1996,  delegatja (Muzgu i Lirisë),  Alo -1991, Clov (Fundi i Lojës –Beckett)1995, Margarita (Hana prej Letre) 2007, nena (Zeka i Zi )2007 , Babushka- (Motra e katërt) 2008. (Njeriu qe pa vdekjen me sy) 2009. Zonja Filomena, (Dardha mas bunari) 2010  nana. (refimet nga lufta) nanen Hate...

TE ARRITURAT:

  • “The best episodic role” Award – for the role “Meixh”-Garderobisti  -Festival “Joakim Vujiq “ 
  • “Certifikate of achievment” – for the given contribution to the theater (on the occation of 40 years of National Theater – (1986)
  • Trenat – The first Kosovo Drama invited to the – Edinburgh International Festival  (2002)
  • “Certificate of achievment” for the given contribution to the theater (on the occation of 40 years of National Theater – (2006) dhe ne 2008 mrenjohje per punen ne teater..