Astrit Kabashi(Besnik Shaqiri)

Astrit Kabashi ka lindur me 11.05. 1975 ne Peje. Shkollen e mesme e kreu ne Istog. Në universistetin e Prishtines, Fakulteti i Arteve - Dega Aktrim, diplomoi ne vitin 1999. Aty dhe mbaroi mbaroi edhe masterin ne aktrim ne vitin 2005. Tani punon si Asistent profesor ne UP dhe ne Teatrin Kombetar te Kosoves.

Si skenarist ka shruar disa filma te shkurte dhe serialet “Kafeneja Jone” (230 epizode), “Jeta e nje Toke”, “Afrimi ne boten e cudirave” dhe shume pjese tjera komike per televizion.

Ne serialin Brenda Drejtesise luan rolin e avokatit Besnik Shaqirit ne shume epizode.

Rolet ne Teater: VITI - INSTITUCIONI
Julius Caesar 1995- Dodona theatre
Seven Colors 1996- Dodona theatre
Titus Andronicus 1996- Dodona theatre
King Ibish 1998- Dodona theatre
Makiato Boys 1998- Dodona theatre
Maturantet 1998- Dodona theatre
Hamlet 1999- National theatre
Luli 1999- Smile theatre
Kesulkuqja 2000- Children theatre
The last play 2000- National theatre
The Comedy 2001- National theatre
The Lesson 2001- Dodona theatre
Rose Tatto 2002- National theatre
The Castle of Dreams 2003- National theatre
The tin Man 2003- National theatre
Orange Scent 2003 - National theatre
Galani 2004- Dodona theatre
Lieutenant from Inshimor 2004- National theatre
Richard the III 2004- National theatre
Vegullia 2004- National theatre of Gilan
Professor I am Talented 2004- National theatre
Exit 2005- National theatre
Arushani & Fejesa 2006- National theatre
Uuuuuh 2008- National theatre
Cifti Martin 2008- National theatre

 

ROLET NE FILM: VITI REGJISORET
The Beginning of the end 1998 MENSUR SAFQIU
Hija 1999 ADEM MIKULLOVCI
The last wish 1999 YLL QITAKU
Marathon 1999 YLL QITAKU
Room 16 2000 YLL QITAKU
Afrim in Wonderland 2001 YLL QITAKU
Three Colors 2002 YLL QITAKU
The story of…. 2003 ARZANA KRAJA
The Red Chocolates 2003 BLERTA BASHOLLI
Relax 2003 KALTRINA KRASNIQI
Exit 2003 BLERTA & LENDITA ZEQIRI
Shkaba 2004 YLL QITAKU
Kukumi 2004 ISA QOSJA
Tonight is Cancelled 2007 BRENDAN GRANT

 

ROLET NE TV: VITI INSTITUCIONI
The life of this land 2000-2001 KOHA VISION TV
Familja Moderne 2001-2003 National television RTK
Stories from the Court 2003-2004 RTV-21
Kafeneja Jone 2005-……. National television RTK