Albulena Kryeziu(Gazetare Albina)

Albulena Kryeziu u lind ne Gjakove me 27 gusht 1986.

Shkollen fillore e kreu ne Gjakove,ndersa te mesmen ne shkollen e arteve aplikative"Odhise Paskali"ne Peje-dega e aktrimit.

Diplomoi ne fakultetin e artit-dega e aktrimit ne vitin 2008.

Momentalisht eshte ne perfundim te studimeve master-dega aktrimit ne Universitetin e Prishtines.

Disa nga rolet ne film:

 • “Anatema”-fiction directed by A.Sopi 2005
 • “Vaska”-short fiom directed by U.Hysaj 2006
 • “Tonight is cancelled”-fiction diretcted by B.Grant 2006
 • “Rikthimi”-short film directed by K.Avdyli 2007
 • “E dehura”-short film directed by U.Hysaj&A.Kryeziu 2007
 • “Si Merlin”-short film directed by A.Morina 2009
 • “Shiko boten”-fiction directed by F.Bajraktari 2009
 • “Darka”-short film directed by B.Zeqiri 2009
 • “Kepuca”-short film directed by A.Morina 2010
 • “Ashensori”-short film dericted by B.Berisha 2010
 • “Kodi i jetes”-fiction directed by E.Kryeziu 2010
 • “Sinner’spride”- 48hours film fest directed by R.Kllokoqi
 • “Turpi”-short film direted by B.Baftiu 2010
 • “Tri dritaret”-fiction directed by F.Bajraktari 2010


Disa nga rolet ne teater:

 • “Debanti politik”-Act production”2003
 • “Lulekuqet”- direted by E.Kryeziu Professional theater of Gjakova 2004
 • “Shi ne Uerto Monte”-directed by E.Brajshori Professional theater of Gjakova 2005
 • “Betohem se…”-Act production 2005
 • “Leter nga burgu…leter ne burg”Act production 2005
 • “Lumturizet”-Act production 2005
 • “Sekretet e dashurise”-directed by F.Begolli-Dodona theater Prishtine 2006
 • “Tregimi zoologjik”Dodona theater Prishtine directed by E.Nura 2009
 • “Vdekja dhe vasha”  Professional theater of Gjakova 2010
 • “Per Gynt’-Nationl theater of Kosova in coo-production with Albanian theater-Skopje-directed by S.Unkovski 2010


Puna ne tv reklama dhe seriale:

 • “Vala”reklame 2008
 • “Lexi ne qytet”(10 ep.)regjia B.Berisha RTK(Radiotelevizioni i Kosoves)2009
 • “SpitaliKs”(8 ep.)regjia V.Lucaj Ktv(Kohavision)2009
 • “Nuk jane me”-videoclip nga Entermedia(kengetare E.Gjata)2009
 • “Lyrafest”2008,2009,2010-festivali mbarekombetare i kenges per femije gjakove(KTV-kohavizion)