Cun Lajqi(Mal Eshrefi)

U lind ne Rugovë te Pejës,fshati Drelaj me 1946,aty e mbaroi shkollën fillore,te mesmën {normalen}në Prizeren, kurse Shkollën e lartë{degën e aktrimit} në Prishtinë.

Punon në Teatrin Kombetar në Prishtinë qe nga viti 1970.

Rolet në teatër janë

 • Selimi {Halili dhe Hajria} 1969-70-regj.Kemajl Lila
 • Kaligula {Kaligula}1971-regj.Mihajl Virag
 • Ademi {Të ngujuarit}1972-regj.Ekrem Kryeziu
 • Xheku {Njerëzit me shpresa të thyera-roli kryesor}1971-regj.Muharrem Qena
 • Karandishevi {Vajza pa pajë}1972-regj.Aca Kovaqeviq
 • Hamleti {Hamleti}1972-regj.Caca Aleksiq
 • Pjetri {Perkolgjinajt}1971-regj.M.Qena
 • Dijego {Shtetrrethimi}1974-regj.Tomislav Durbeshiq
 • Suni {Njeriu I mirë nga Seçuani}1986-regj.Dejan Mihaq
 • Kapiteni Lluka {Shfejku}-regj.Abdurrahman Shala
 • Milloni {Korbi}
 • Mysafiri {Revizori}
 • Lajmtari {Magbethi}-regj.Gergio Paro
 • Lami {Svinga e gjallë}-regj.Georgijevski
 • Djaloshi {Deklarata}-regj.Besim Sahatçiu
 • Zani I Prenkës {Besa e madhe}-regj.M.Qena
 • Recituesi {Migjeni}-regj.E.Kryeziu
 • Karavanku {Genci}
 • Coli {Dan shejtani}
 • Recituesi {Marathanomaku I madh}-regj.E.Kryeziu
 • Aktori {Qeleshebardhët}-regj.E.Kryeziu
 • Dr.Hashimi {Dhëndërri nga Parisi}-regj.Atdhe Gashi
 • Mate {Përqafimi}-regj.T.Durbeshiq
 • Sadiku {Ngadhnimi}-regj.Kristë Berisha
 • Xhemail Kada {No Pasaran}-regj.Fadil Hysaj
 • Komisari I panjohur {Konfiteori}-regj.Milçin
 • Andreu {Golgota}-regj.Georgijevski
 • Rabini {Samsoni}-regj.A.Sopi
 • Kryeushtari {Varri I qyqës}-regj.A.Shkreli-I.Qosja
 • Laerti {Hamleti]1986
 • Filenti {Mizantropi}-regj.Besim Sahatçiu
 • Recituesi {Naimi}-regj.E.Kryeziu
 • Deli Uka {Teatri I vogël I Deli Ukës}-regj.A.Sopi
 • Tali { Shpend Sokoli i Sokol Shpendit}-regj.Isa Qosja
 • Dr.Fausti {Doktor Fausti kobzi}1989-regj.A.Sopi
 • Bernardo {Venedikasja}1991-regj.Faruk Begolli
 • Maestro {Ëndrra e qenit}2002-regj.I.Qosja
 • Dani {Muzgu I lirisë}2003-regj.A.Sopi
 • Gjenerali {Ku është populli}2004-regj.Esad Brajshori
 • Polici {Në kërkim të daljës}2004
 • Isaku {Kutija e zezë}2005-regj..Sopi
 • Armati {Komploti Ilir}2006-regj.E.Kryeziu
 • Maestro {Hana prej letre}2007-regj.Fadil Hysaj
 • Ceni {Përplasjet}2007/Pejë.Regj.E.Kryeziu
 • Polici {Dervishi dhe vdekja}.Regjia Vllado Milçin
 • Gjergji {Varri i Qyqes}A.Shkreli.Regjia Zana Hoxha 29. 06.2008
 • Profa( Profa) regj.Atdhe Gashi 1.10.2008 Pejë
 • Orgoni(Tartufi)Molieri,regj. Rrahim Burhan 17 .12.2008

 

Filmat fhe TV serialet

 • “Si te vdiset” Miomir Stamenkoviq
 • “Rojet e mjegulles” Isa Qosja
 • “Proka” Isa Qosja
 • “Njeriu prej dheut” Agim Sopi
 • “Kolonel bunkeri” Kujtim Çashku
 • “Kur pranvera vonohet” Ekrem Kryeziu
 • “Era dhe lisi” Besim Sahatqiu
 • “Prroi vershues”B.Sahatçiu”
 • “Lepuri me pesë këmbë” Ismail Ymeri
 • “Gjurmët e bardha” Ekrem Kryeziu
 • “Gjurmet e rrezikshme” Beograd,Miki Stamenkoviq
 • “Anatema” Agim Sopi
 • “Të ngujuarit”TV dramë,E.Kryeziu
 • Një jetë e tërë”TV dramë,E.Kryeziu
 • “U Lovu”Koci,regj.Roman Majetiq,Zagreb/AVA,TV serial,Qershor 2007
 • Kus Baba “Nata e kometes”Tiranë regj.Fatmir Koçi-film.Korrik 2007
 • I burgosuri"Muaji i mjaltit" Tiranë regj.Goran Paskaleviq.Dhjetor 2008
 • Në festivalin e teatrove “Joakim Vujiq” ne Prishtine,për rolin e Xhekut ,ne shfaqjen “Njerëzit me shpresa të thyera” të Shaip Grabovcit,shpallet aktori me i mire i festivalit.
 • 1972 ne Zajeçar te Serbise,po në të njejtin festival, për rolin e Hamletit ne “Hamletin”e Shekspirit,shpallet aktori më i mirë i Sërbisë.
 • Ne tetor te vitit 2007,ne festivalin nderkombetar te teatrove"Prishtina Infest"u shpall aktori me i mire i festivalit me rolin e Maestros, ne shfaqjen e Fadil Hyses "Hana prej letre" ne tekst te Mehmet Krajes.

Ne serialin Brenda Drejtesise luan rolin e Maldrinit.