Arta Muçaj(Zana Rexhaj)

Arta Muçaj është një aktore shqiptare nga Kosova. Ajo ka lindur në Prizren, Dhjetor 24 të vitit 1974.

Ajo filloi të studioj në vitin 1993 në Akademinë e Arteve në Tiranë , në degen Artet Skenike,ku edhe diplomoi në vitin 1997 me Titullin Aktore.

Në Tiranë gjatë studimeve Në Teatrin Kombëtar të Tiranës –Shqiperi ,Arta ka qenë e angazhuar në më shumë se gjashtë  projekte Teatrore.

Në Teatrin Kombëtar të Kosovës-Prishtinë  ajo filloi në vitin 1999,ku ka qenë e punësuar për dhjetë vite si Aktore.Gjatë kësaj periudhe ajo është angazhuar edhe në shumë projekte Teatrore Regjionle dhe Internacionale.

Në Teatrin Shqiptar të Shkupit - Maqedoni dhe me produkcionin Privat Suedez “ Intercult” ku ka perfomuar në shumë shtete të ndryshme të botës dhe në shumë Festivale Internacionale më me zë në Evropë.

Karriera e saj filloj në Shqiperi , në Tearin Kombetar të Tiranes ku ka luajtur krahas Aktoreve më me z♪7 të këtij vendi.Gjithashtu serialin “Njerez dhe Fate”,produksion ky I TVSH-se (Televizionit Nacional Kombetar) në vitin 2002 i solli mjaft famë me rolin e Didit.

Rolet në Tatrin Kombëtar : 1995-1999

 • “ Genjeshtari” K. Goldon, Regjia: Ervin Culi.                     Roli: Rozaura
 • “ Vdekja E Dantonit” G. Byhner, Regjia : Vladimir Milcin.     Roli: Lysi
 • “ Quo Vadis” S. Fanko, Regjia: Serafin Fanko.                  Roli: Nusja
 • “ Dite Vere”  S.Mrozhek, Regjia: Bojken Lako.                  Roli: Dama
 • “ Kujdes Kafshon! “,  Regjia: Kiqo Londo                          Roli:Kejti

Ne vitin 2001-2002, Ne Stockholm Suedi,Ne produksionin privat “ Intercult”me drejtor Artistik Chris Torch, Arta ishte e angazhuar ne dy shfaqje Teatrore:

1. “ Neser Nisemi Ne Parajse ( Tomorrow Paradise) Te autorit Teki Dervishi, Regjia : Dritero Kasapit.   Roli:Nusja. Ajo Luajti mes aktoreve me te njohur te regjionit si: Ndricim Xhepa, Yllka Mujo, Bajrush Mjaku e Refet Abazi.Ky Projekt  ne krye me producentit Chris Torch-Intercult, u pregadit ne Stockholm ne bashkpunim  te tre Teatrove: Teatrit Kombetar te Kosoves,Teatrit kombetar te Tiranes,dhe Teatrit Shqiptar te Shkupit. Kjo shfaqje eshte shfaqur ne Londer gjate veres 2001 ne Festivalin: East Go West,ne Noting Hill ne “ Gate Theatre”, me pese shfaqje.Ne Shkurt te vitit 2002 Producenti organizon nje turne ne Suedi ku  shaqja eshte luajtur me shume se tete here.

2. Projekti tjeter me Po te njejtin Produkcion ‘ Intercult” Eshte “ Hotel Europa”
Ne regji te shtate regjizoreve nga vendet Balltike dhe Ballkanike,dhe e performuar nga shume aktore te ketyre vendeve. Shfaqja eshte pregaditur ne viene te Autrise ku edhe eshte shfaqur si Premiere.

Kjo shfaqje ka marre pjese ne keto Festivale Teatrore:

 • Winer Festwochen
 • Bonner Biennale 2000
 • Festival D’Avignon
 • Stockholm Intercult
 • Bologna 2000

Me Teatrin Shqiptar te Shkupit, Maqedoni Arta Mucaj ka qene e angazhuar ne dy projekte teartrore:

 • “Babai”  A. Strindberg, Regjia: Slobodan Unkovski,    Roli: Laura
 • “ Dervishi dhe Vdekja”Mesa Selimovic, Regjia: Vladimir Milcin, Roli: gruaja E Kadiut.

Shfaqja” Babai” me producent Bajrush Mjaku eshte shfaqur ne Festivale te ndryshme te botes:

 • “ Festivali Nderkombetar I Teatrit “  Stamboll-Turqi
 • “Festivali I teatrit Eksperimental”    Kairo- Egjipt
 • “Festivali I Veres I Ohrit”     Oher-Maqedoni
 • “ Festivali I Budves”            Budva- Mali I Zi
 • Festivali Kombetar I Tearit “ Maqedoni, ku eshte shperblyer si aktorja me e mire e Festivalit ne Rolin E Laures.
 • “ International Theatre Festival Of Kosovo” (Kosova In Fest), ku poashtu eshte shperblyer me Cmimin Aktorja me e Mire e Festivalit, ne rolin e Laures.
 • “Ditet Kulturre Shqiptare” ne Paris te Frances
 • “ Ditet Kulturore Te Maqedonise ne Moskve dhe Shen Petesburg ne Rusi, ku ka performuar bashke me 100 artiste nga Maqedonia si kengetare,Balerine,Solo-Kengetar,etj.
 • “ Festivali Internacional ne Butrint”- Shqiperi.
 • “ Festivali I Dimrit ne Sarajeve-Bosnia Dhe Hercegovina.

Arta Nga viti 1999-2010, ka qene e punesuar ne Teatrin Kombetar te Kosoves-Prishtine ku ka realizuar Role te shumta kryesore si:

 • “Fluturimi mbi Folene E Qyqes” D. Vaserman, Regjia: Ilir Bokshi Roli: Infermjera Retched
 • “Faust III”  P. Valeri,  Regjia” Jeton Budima,        Roli: Mefisto
 • “ Vdekja Dhe Vasha” A. Dorfman, Regjia: Rikard Ljarja, Roli:Paulina
 • “ Kutia E Zeze” S. Hamiti, Regjia: Agim Sopi,    Roli: Isabela
 • “ Roberto Zuko” B.Marie Koltes,  Regjia: Vladimir Milcin, Roli: Dama E Parkut
 • “ Shtepia e Bernarda Albes” F.Garcia Lorka    Regjia: Bekim Lumi  Roli: Angustia
 • “ Rebelet” Edna Mazya, Regjia: Bujar Luma,   Roli: Alma    

Me produkcione te tjera Kosovare Arta ka realizuar keto role:

 • “Teatri I Babes” :
 • “Guximi Per Vrasje” Lars Noren, Regjia: Arta Kallaba, Roli: Radka ku ne Festivalin Kombetar te Kosoves eshte shperblyer si Aktorja me E mire e Festivalit me Rolin e Radkes.

“Teatri Kombetar I Gjakoves”:

 • “ Hanibali I Nentokes” Hristo Boichev, Regjia: Kushtrim Koliqi, Roli: Kleopatra
 • “ Hiqe Ministrin Nga Priza” Eric Idle, Regjia: Ilir Bokshi, Roli: Lady Rebeka Charles

Arta Poashtu Ka realizuar projekte Kinematografike gjate kesaj periudhe ne Shiperi dhe Kosove:

 • “ Vjeshta e Trendafilave” Veli Karahoda, Regjia: Agim Sopi,  Roli: Tina
 • “ Anatema” A.Sopi, Regjia: Agim Sopi. Roli: Doresa
 • “ Mbrenda Drejtesise”, Regjia: Ilir Bokshi, Fatos Berisha. Roli: Av. Zana Rexhaj
 • “ Gomaret e Kufirit” Jeton Neziraj, Regjia: Jeton Ahmetaj,   Roli: Bukuria.

Dhe Gjithashtu Seriali Televiziv I Televizionit Kombetar te Shqiperise (TVSH) , ku ka luajtur ne 20 epizode, e shkruar nga Ruzhdi Pulaha, me Regi te Ylli Pepo.

Arta Mucaj Gjate periudhes 2005-2010, e perzgjedhur nga Ministria E Kultures ne Kosove, e ka qene anetare e bordit te Keshillit Artistik te Teatrit Kombetar te Kosoves.

Momentalisht është shperngulur ne  Sydney te Australise, ku do te vazhdoj kontributin e saj si aktore.