Lirak Çelaj(Artan Imami)

Lirak Çelaj, i lindur më 26 mars 1973 në Prishtinë. Fakulteti i Arteve degën e Artit Dramatik drejtimi i Aktrimit në Universitetin e Prishtinës. Drejtor i Teatrit Kombëtarë në Prishtinë. Aktualisht bashkëthemelues dhe bashkëdrejtues i Teatrit ODA në Prishtinë. Përpos në fushën e artit është aktiv edhe në politikë. Deputet në Kuvendin e Kosovës 2001 – 2004, Këshilltar i Lartë Politik i zv. Kryeministrit Hajredin Kuçi. Një ndër themeluesit e PDK-së dhe anëtarë Këshillit drejtues të PDK-së dhe nënkryetari Degës së PDK-së në Prishtinë.

Filmat:

 1. “Fidani” regjia Sadedin Prekazi shkruar nga Ibrahim Kadriu,
 2. “Sipas Kanunit” regjia dhe skenari Isa Qosja,
 3. “Qëndresa III” regjia dhe skenari Adem Mikullovci,
 4. “Madness” regjia Blerim Gjoci,
 5. “Vjeshta e trëndafilave” regjia Agim Sopi.
 6. “Plani Marshall” regjia Mahir Musliu
 7. “E di se e kam pasur një titull më të mirë por e kam harruar” nga Arben Kastrati.
 8. “Mirushi” regjia Marius Holst, produksion norvegjez “4 ½”
 9. “Ama dorën” skenari Blerim Gjoci, regjia Ismet Sijarina.
 10. “Brenda” skenari Blerim Gjoci, regjia Adhurim Kida


TV Seriali

 1. “Jeta e një toke” – Luan Daka
 2. “Tre gjermanët e trashë” – Aktor dhe skenarist.
 3. “Brenda drejtësisë” në rolin e gjykatësit
 4. Shfaqje në teatër:
 5. “Profesor jam talent se jo mahi 1” teksti dhe regjia Faruk Begolli në Teatrin Dodona në Prishtinë,
 6. “Dante 9” teksti dhe regjia Fadil Hysaj në Teatrin Dodona në Prishtinë,
 7. “Ambrozio shfarosë kohën” regjia Melihate Qena në Teatrin Dodona në Prishtinë,
 8. “Këngëtarja Tullace” nga Jonesku regjia Faruk Begolli në Teatrin Dodona në Prishtinë,
 9. “Katër epoletat” nga Haqif Mulliqi regjia Orhan Kerkezi në Teatrin Dodona në Prishtinë,
 10. “Rikardi i III” William Shakespeare regjia Faik Ispahiu në Teatrin Dodona në Prishtinë,
 11. “Moti pa ton” bashkë autor ne regji dhe skenar në Teatrin Dodona në Prishtinë,
 12. “Armiku i popullit” regjia Faik Ispahiu
 13. “Kaligulla” nga Albert Kamy regjia Faik Ispahiu në Teatrin Kombëtar të Gjakovës
 14. “Hamleti” regjia David Gothard në Teatrin Kombëtar të Prishtinës,
 15. “Fluturimi mbi folenë e qyqes” regjia Ilir Bokshi në Teatrin Kombëtar të Prishtinës,
 16. “Ëndërr qeni” nga Mehmet Kraja regjia Isa Qosja në Teatrin Kombëtar të Prishtinës,
 17. “Korridoret e tmerrit” teksti dhe regjia Ekrem Kryeziu në Teatrin Kombëtar të Prishtinës,
 18. “Loja e Fundit” teksti dhe regjia Fadil Hysaj në Teatrin Kombëtar të Prishtinës,
 19. “Muzgu i lirisë” teksti dhe regjia Agim Sopi në Teatrin Kombëtar të Prishtinës,
 20. “Epoka para gjyqit” teksti dhe regjia Ekrem Kryeziu në Teatrin Kombëtar të Gjakovës,
 21. “Rikardi i III” regjia Ilir Bokshi në Teatrin Kombëtar të Prishtinës,
 22. “Tre Gjermanët e trashë” regjia dhe teksti: Stafi realizues.
 23. “Grafitet” nga Mehmet Kraja, regjia Isa Qosja në Teatrin ODA
 24. “Antidogma” bazuar në “Bibla” e Bertol Brehtit e në regji të Jeton Budimës në Teatri Kombëtar
 25. “Lufta Iliro-romake” shkruar nga Lirak Çelaj, regjia Florent Mehmeti
 26. “Doruntina” Shkruar nga Matt Opatrny dhe Lirak Çelaj, regjia Jessica Burr dhe Florent Mehmeti – Interart Theatre – New YorkDrama të shkruara

 1. Moti Pa Ton – bashkë autor
 2. Tre Gjermanët e Trashë – bashkë autor
 3. Lufta Iliro- Romake – autor
 4. Doruntina – bashkë autor
 5. Tre Gjermanët e trashë II – autor


Skenar Filmi
Qyrri – film i shkurtër
Policët – film