Albin Xharra(Video Montazher)

I lindur me 20.11.1981, në Prishtinë. Shkollën e mesem e kreu në Prishtinë,  dhe vazhdoi shkollimin, në Universitetin e Prishtinës,  Fakulteti i Arteve, Dega: Regji Filmi, ku edhe është i diplomuar si regjisor Filmi. Është i martuar dhe ka një vajzë, Anyla.
Karierën profesionale e filloi në vitin 2000, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK), si video montazher.  Si mbështetje e punës së tij, ai mban trajnime lidhur me aktivitetet televizive, si dhe është i certifikuar për to:
Trajnimi për montazhë, Instituti i Medias i Kosovës, Janar Pril  2010
Trajnimi për montazhë, asistent i z. Karol Cioma, bashkëpunim i BBC - RTK
Trajnimi për Video Gazetari, asistent i z. Karol Cioma, bashkëpunim i BBC - RTK
Sony Training Europe certifikimi, viti 2002.

Gjithashtu ka përfunduar trajnime, dhe është efikas në përdorimin e zhanreve të ndryshme të montazhit, si dhe ka njohuri të lartë për anën teknike dhe softuerike të paisjeve, si:

Off-Line montazhi:
     Dv-Cam,  Mini-DV,  SX dhe SP, në HD dhe SD formate

On-Line montazhi:
     AVID, Adobe Premiere, Sony Vegas, Edius 5, etj.


Softuerët tjerë:
Adobe Dreamëeaver, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Flash, Adobe OnLocation, Adobe SoundBooth, Sony Sound Forge, Sony DNE 700, Corel Movie Studio.


Post-Production:
     Magic Bullet,  Adobe After Effects


Gjithashtu merret edhe me Stationery Design, Motion Design dhe Graphic Design.


Ndërkaq është i profilizuar për:

  • Xhirim me kamerë,
  • Dizajnim i Ndriqimit
  • Video Montazh
  • Audio Montazh